Дневни активности

Медо-Штедо – месец на штедење, Соработка со Шпаркасе банка

Објект: Изворче Возрасна група: од 4-5 години Воспитувач: Снежана Тодоровска Цел: стекнување основни знаења за штедењето, развивање способност за воспоставување комуникација со возрасни лица надвор од градинката, стекнување културни навики на однесување

Месец на штедењето -Посета на Стопанска банка

По повод ,,Октомври – месец на штедењето”, децата од ЈДГОА ,,Срничка” – Скопје, објект “Лале”, воспитна група 5 – 6 години, ја посетија експозитурата на “Стопанска банка” во Аеродром. Дечињата имаа можност да се запознаат со работата на банката, поимот штедење, зошто штедиме и нашата парична единица.

20. Октомври – Светски ден на јаболкото

Годишните времиња, со своето богатство и исклучителна убавина, речиси секогаш се инспирација за многу поети, кои со своето перо умеат да создадат ремек-дело. Така и есента која плени со своето изобилство од прекрасни бои, на златната кочија ни нуди богатство од здрави плодови и ни овозможува голема радост за очита и душата. Затоа денес, во …

20. Октомври – Светски ден на јаболкото Прочитајте повеќе…

Есенски базар- ,, Есента на нашата трпеза”

Објект: ,, Лале” Колективна активност Преку убавините на есента и богатството од нејзините плодови што ни ги дари на нашата трпеза, го поттикнуваме чувството на хуманост и емпатија кај децата и возрасните. Голема благодарност за масовното учество на родителите кои со нивните дечиња со љубов направија и со љубов подарија.

Хуманитарен Базар: ,, Со љубов правиме, со љубов даруваме”

Објект: ,, Чекорче” Возрасни групи: од 5-6 години Воспитувачи: Јасмина Манојловска и Ева Петровска Во склоп на Детската недела, вредните рачиња на дечињата од двете големи групи од објект ,, Чекорче” изработија најразлични предмети, кукли, вазни, играчки, колачиња, пароли со детските права, кои гордо ги изложија на штандот наместен пред Капитол мол под мотото ,, …

Хуманитарен Базар: ,, Со љубов правиме, со љубов даруваме” Прочитајте повеќе…

СВЕТСКА НЕДЕЛА НА ДЕТЕТО

По повод одбележувањето на Неделата на детето, денес во нашата градинка беше реализирана музичко-драмска претстава ,, Сакам да бидам” од страна на Триангл Пулс. Децата уживаа во изведбата и ја следаа со внимание.

22. септември- Светски ден без автомобили

Денешниот ден, 22 септември, покрај тоа што е гласник на почетокот на есента, исто така е важен затоа што се одбележува и СВЕТСКИОТ ДЕН БЕЗ АВТОМОБИЛИ. Овој ден за првпат беше одбележан пред 20 години и има за цел да ја крене свесноста кај возрасните за зачувување на чиста, здрава и зелена животна средина, како …

22. септември- Светски ден без автомобили Прочитајте повеќе…