Настани

Енергијата треба да се штеди, таа многу вреди!

Во секојдневниот живот за се ни е потребна енергијата. Затоа уште од најрана возраст кај децата треба да развиваме навики со кои можат да штедат електрична енергија. Децата од објект Црвенкапа беа во посета на продавница за осветлување и научија дека сијалиците треба да се користат само доколку немаме доволно сончева светлина.Необновливите извори на енергија …

Енергијата треба да се штеди, таа многу вреди! Прочитајте повеќе…

Се движам безбедно во мојот град

Во рамките на проектот “Мали градители- Скопје денес и во иднина”, децата од објект “Лале” учествуваа во сообраќајна работилница заедно со нивните нови пријатели од градинка “Фидани”.   Оваа работилница им овозможи на децата да учат и да се запознаваат со кодексот на однесување во сообраќајот и неговата практична примена при секојдневно движење низ градот. Патувајќи …

Се движам безбедно во мојот град Прочитајте повеќе…