Дневни активности

21. Јануари– Светски ден на прегратката

Денес го одбележуваме Светскиот ден на прегратката, затоа, не чекајте, прегрнете некого денес, започнете да делите топли и искрени прегратки!   Светскиот ден на прегратката е можност да му покажете на светот дека мирот започнува токму од вас. Велат дека најдобрите мали задоволства во животот се бесплатни, а прегратката е една од нив. Со прегрнувањето …

21. Јануари– Светски ден на прегратката Прочитајте повеќе…

Известување ! ! !

Почитувани родители, Поради сериозната состојба со вирусот КОВИД-19 Ве молиме за исклучитечна претпазливост при појава на симптоми кај вас и вашите деца: омалаксаност, зголемена температура, кашлица, растечен нос, диареа, повраќање. Доколку се тестирате или имате позитивен член во семејството задржете го Вашето дете дома со цел да спречиме ширење на вирусот помеѓу другите деца и …

Известување ! ! ! Прочитајте повеќе…

Благодарница

Голема благодарност до дружението за асистивна технологија Open the Windows/Отворете ги прозорците за досегашната соработка со цел олеснување на процесот на инклузија во нашата Установа ЈДГОА ,, Срничка” .

Новогодишна работилница- ,, Новогодишни празници во мојот дом”- Педагог Маја Лозаноски

Возрасна група: од 5-6 години Објект: ,, Чекорче” Воспитувач: Ирена Тирчоска Цел: Запознавање и разбирање на животот во својата средина, семејството; Поттикнување на чувството за припадност во семејството; Негување на позитивен емоционален однос кон членовите на семејството;

8. ДЕКЕМВРИ – СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ

  Осми декември се одбележува како Ден на свети Климент Охридски. Се слави делото на првиот оригинален словенски писател и просветител, првиот творец на Охридската книжевна школа и најпознатиот ученик на браќата Кирил и Методиј кој го продолжува нивното дело. Свети Климент е најзначајниот македонски средновековен писател и педагог, кој со својата активност и со …

8. ДЕКЕМВРИ – СВЕТИ КЛИМЕНТ ОХРИДСКИ Прочитајте повеќе…

20. НОЕМВРИ – СВЕТСКИ ДЕН НА ДЕТЕТО

Денес, на глобално ниво се одбележува Светскиот ден на детето, кој има за цел да го сврти вниманието на широката јавност за сите обврски кои општеството ги има кон децата, како и најважните проблеми со кои се соочуваат децата. Потребата од заштита на правата на децата произлегува од фактот дека тие претставуваат високоранлива општествена група …

20. НОЕМВРИ – СВЕТСКИ ДЕН НА ДЕТЕТО Прочитајте повеќе…

Денес, Во Пресрет На Светскиот Ден На Детето, Во Соработка Со Општината Се Потрудивме Да Го Свртиме Вниманието Кон Нашето Најголемо Богатство, А Тоа Се Нашите Деца. Со Цел Да Им Овозможиме Посреќен И Поубав Живот, Да Го Поддржиме Нивниот Развој И Напредок Во Дворните Површини На Сите Објектите На Градинката “Срничка”, Децата Од Различни Возрасни Групи Садеа Садници Овошни Дрвја. Со Многу Љубов, Посветеност И Страст Кон Убавото Го Правеа Тоа Малите , Вешти Детски Рачиња, Кои Ги Сакаат, Почитуваат И Негуваат Природните Богатства.Тие Денес Воедно И Потврдија Дека Се Најголемите Иницијатори За ЗДРАВА ХРАНА. Преку Низа Ликовни И Драмски Активности, Стихови И Песни Потврдија Дека ИМААТ ПРАВО ДА СЕ ХРАНАТ ЗДРАВО, А Со Тоа Ние Возрасните Добивме Порака Дека Интересите На Децата Треба Да Бидат Пред Сите Други. Местото Каде Поминуваат Децата Треба Да Биде Оаза На Мирот И Спокојот.

Возрасна група: од 5-6 години Објект: ,, Црвенкапа”